Fördelarna med att äga en traktor är många. Först ska det dock redogöras för traktorlivet.

Vad är traktorlivet?

Traktorlivet är det parallella liv som många upplever vare sig det är i en EPA-traktor eller i en jordbrukstraktor. Traktorlivet är inget vedertaget begrepp utan används av undertecknad som en metafor för vad det innebär att köra en traktor.

  • Du blir upphöjd. Om man bortser från EPA-traktorer så blir du upphöjd, bokstavligen talat, när du sitter i en traktor. Dels brukar traktorn ha en mycket högre mankhöjd än de andra fordonen i trafiken och dels brukar sätet vara ganska högt. Du får en god överblick över vad som sker i trafiken, vilket kan rädda dig från många svettiga situationer där kollisioner är nära förestående.
  • Det ger en frihetskänsla. En traktor går inte så snabbt men det är inte alltid det viktigaste. Medan du kör traktor bör du naturligtvis vara helt fokuserad på trafiken men du kan ändå lyssna mer på radion som är påslagen än en bilförare. Minskad fart ger ökad kontroll.
  • Traktorer kan vara tuffa. Det finns en hel del traktorer som faktiskt kan vara lika snygga att titta på, som sportbilar. Vill du köpa en dyr traktor rekommenderas ett besök på Unibet där du ju har chans att vinna pengar.
  • Det kan vara kul att köra traktor. Att köra traktor är ett stort ansvar men lite kul får man lov att ha. Speciellt på sin egen mark där ingen annan trafikant kan komma till skada. Gör små tävlingar där du ska runda koner och annat med traktorn (som exempel).

En traktor är oumbärlig för bonden

I många fall krävs en traktor på gården för att bonden ska kunna syssla med jordbruk. Det finns helt enkelt för få personer som idag vill slita med att dra och bära saker när de kan ha bekvämare jobb. Då är traktorn en pålitlig vän vars kapacitet ofta vida överstiger de arbetsuppgifterna den får. Det är sällan en traktor får jobba i sin maximala kapacitet och det beror på att ingenjörerna bakom traktorn sett till att den inte får överarbeta. Det leder till färre reparationer, vilket är bra för din plånbok.